Zondagsbrief

Zondagsbrief
Download de zondagsbrieven uit 2019
lees meer »
 
Zondagsbrief

Zondagsbrief
Download de zondagsbrieven uit 2019
lees meer »
 
BIJEEN BIJEEN

Download de Bijeen van 2020

 
Aktie Kerkbalans 2020 Aktie Kerkbalans 2020
Van 18 januari tot 1 februari 2020 wordt de landelijke wervingscampagne “Actie Kerkbalans” gehouden.  Ook op onze vrijwilligers wordt een beroep gedaan. Want de mensen die de Bijeen bij u in de bus doen, brengen ook de enveloppe voor Actie Kerkbalans bij u langs. We wensen onze vrijwilligers veel succes!
....
lees meer »
 
Kantelpunt en Kiezen Kantelpunt en Kiezen
In de BIJEEN schrijft Eric elke maand een stuk.

Vaak wordt gesproken over de donkere dagen voor Kerst. Net voor Kerst ligt de kortste dag, wat mij betreft kan je de kortste dag maar weer gehad hebben. Voor mij is het een kantelpunt.

Voor mij is het een kantelpunt.

Als ik er aan denk vraag ik aan anderen net na de kortste dag of je het al kan merken dat het eerder licht begint te worden. Dat is mijn manier om duidelijk te maken dat het lengen van de dagen weer is begonnen, we afscheid nemen van de donkere tijd.
...
lees meer »
 
De papieren zondagsbrief in 2020 De papieren zondagsbrief in 2020
Al ruim een jaar gebruiken we in de Ontmoetingskerk de beamer voor de liturgie en de mededelingen. En dit wordt als zeer prettig ervaren. Voorafgaand aan de dienst worden via de beamer de mededelingen gedaan en tijdens de dienst zingen we de liederen uit volle bost mee.  De mededelingen én de liturgie is informatie die u dus ook op de Zondagsbrief aantreft. Echter, nu de beamer tijdens de dienst frequent gebruikt wordt, zal het aantal Zondagsbrieven afnemen.

De functie van de Zondagsbrief is niet meer “iedereen heeft er een tijdens de dienst”, want alle informatie komt tot u via de beamer, maar het krijgt de functie “extra informatie voor achteraf”.

We begrijpen, dat op de Zondagsbrief informatie kan staan die u graag nog even nodig heeft. Bijvoorbeeld een adres om een kaartje te sturen NAAR een gemeentelid. Met deze reden zullen er een 20-tal Zondagsbrieven op de tafel liggen, die na afloop meegenomen kan worden. Ook is de Zondagsbrief via de website www.pknmaartensdijk.nl te raadplegen.

Zo willen we in 2020 meer Maatschappelijk Verantwoord Kerken

Zo willen we in 2020 meer Maatschappelijk Verantwoord Kerken. Want waarom papieren liturgie (boekjes), als we ook alles via de beamer doen? En wilt u bijv. een kerst of paasliturgie voor naslagwerk mee naar huis nemen, dan liggen er vast een aantal om mee te nemen.
 
Uit de Kerkenraad (december 2019) Uit de Kerkenraad (december 2019)
Op 2 december heeft de kerkenraad vergaderd over:
- Pastoraat in het beleidsplan
- Begroting Diaconie 2020
- naar Ghana

 
lees meer »
 
Om te beginnen (december 2019) Om te beginnen (december 2019)
Om te beginnen is de column van Ds. Rene Alkema uit de BIJEEN (het kerkblad van de gemeente).

Ds. René Alkema
Midden in de nacht -aan het begin van (weer) een nieuw jaar, gaat bij ons thuis altijd een fles prosecco open. En terwijl we de wijn inschenken en opdrinken, wensen we elkaar het beste voor het nieuwe jaar. Proost! Op het nieuwe jaar!

Proost! Op het nieuwe jaar!

lees meer »
 
Jaarlijkse fruitbakjes op dankdag Jaarlijkse fruitbakjes op dankdag

Zaterdag 9 november gingen een aantal vrijwilligers aan de slag met het samenstellen van de jaarlijkse fruitbakjes tbv dankdag. Ruim 60 bakjes werden gevuld met het ingezamelde fruit en lekkernijen. Op zondag 10 november worden deze bakjes na afloop van de dienst door gemeenteleden bezorgd bij ouderen, mantelzorgers, etc. Mooi om te zien dat zoveel mensen zich hier voor in zetten.