Collectieve vrijwilligersverzekering

Nieuwe collectieve verzekering voor vrijwilligers en mantelzorgers

Vanaf 1 januari 2010 biedt de gemeente De Bilt een nieuwe collectieve vrijwilligersverzekering aan. Het bestaande aanbod komt per diezelfde datum te vervallen.
Nieuw is dat vrijwilligers en hun organisaties zich niet langer apart aan hoeven te melden. Naast de verzekering van aansprakelijkheid en ongevallen zijn vanaf 1 januari 2010 onder voorwaarden bovendien ook bestuurdersaansprakelijkheid voor vrijwilligers, verkeersaansprakelijkheid voor rechtspersonen en rechtsbijstand voor vrijwilligers mee verzekerd. Tenslotte zijn voor de ongevallenverzekering en de persoonlijke eigendommenverzekering vanaf 1 januari 2010 ook mantelzorgers meeverzekerd. Het nieuwe verzekeringsaanbod is ontwikkeld door de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) in samenwerking met Centraal Beheer Achmea en geldt vooralsnog t/m 31 december 2012.


Vragen?
Nadere informatie over de nieuwe collectieve vrijwilligersverzekering via de gemeente De Bilt per 1 januari 2010 vindt u op www.debilt.nl (tip: typ ‘vrijwilligersverzekering’ in, in de zoekfunctie). Als u het antwoord op uw vraag daar niet kunt vinden kunt u rechtstreeks contact opnemen met Centraal Beheer Achmea, te bereiken op telefoonnummer (055) 579 8164 of
per e-mail: overheid.support@centraalbeheer.nl

 

terug