Nieuwsbrief 24 april 2020

Rommelmarkt 2020

 

We zijn er ondertussen een beetje aan gewend, dat in deze tijden niet alle geplande activiteiten door kunnen gaan. Maar dat zelfs de rommelmarkt dit jaar niet doorgaat, is wel heel jammer. Maar het is wijs en verstandig van de organisatie om dat besluit al op dit moment te nemen. Helaas… namens het team:

De voorbereiding waren gestart en natuurlijk hoopten we dat we op 5 septemberweer een fantastische dag zouden hebben. Zoals u ongetwijfeld gehoord heeft, mogen er tot 1 september geen evenementen georganiseerd worden. Dit heeft ons als commissie doen besluiten om de rommelmarkt dit jaar niet te laten doorgaan. Wij vinden dit vreselijk jammer, maar vinden het niet verantwoord. We hopen natuurlijk dat u de spullen tot volgend jaar wilt bewaren

Heeft u vragen of wilt u meer informatie, dan kunt contact opnemen met De rommelmarktcommissie

 

Begrafenisdiensten

 

De afgelopen week had ik twee begrafenisdiensten. Zo’n begrafenis vindt in deze tijd plaats in een kleine setting van maximaal 30 personen. En die 30 personen heb je zo bij elkaar. Dus konden er helaas een heleboel mensen niet komen. 

Wat mij opviel en ook wel ontroerde was, dat een aantal mensen toch naar het kerkplein waren gekomen om -op gepaste afstand- aanwezig te zijn op het moment dat de begrafenisstoet de kerk weer verliet. Om op die manier toch hun meeleven kenbaar te maken. Ik vond dat echt mooi.
 

 

Interview   

 

Afgelopen week heb ik een (telefonisch) interview gegeven aan (een verslaggever van) de Vierklank. Over dominee zijn in corona-tijd. Als het goed is staat dat interview komende week in de Vierklank.

 

Vieringen op het internet

 

Het beste kun je het internetadres intypen dat op de paasgroet staat. Je krijgt dan een overzicht van alle vieringen van onze kerk: https://tinyurl.com/t2sk5y9

 

Viering op zondag 26 april

 

Ook zondag is er weer een viering. Jan Grootendorst is deze keer de voorganger. En deze keer zijn er wel zangers aanwezig geweest bij de opnames. Wilt u ook een keer meezingen? In de vorige nieuwsbrief en in de komende bijeen staat een oproep. U kunt zich opgeven per e-mail: meezingen@pknmaartensdijk.nl

 

Digitaal voorbedenboek  

 

Er wordt nog niet of nauwelijks gebruik gemaakt van het digitaal voorbedenboek. Daarom Ik wil (jo)u nog eens opmerkzaam maken op ons digitale voorbedenboek. U kunt elke week via de mail doorgeven voor wie of voor wat u voorbeden wilt aanvragen. Graag opsturen vóór donderdagmiddag 16.00 uur aan. 

 

Contact

 

Er wordt deze tijd veel gebeld, geappt, gemaild, etc. Op die manier kun je gelukkig nog wel contact met elkaar houden. De predikant en de kerkelijk ouderenwerker doen daar hard aan mee. 

Maar u kunt -als u wilt- ook zelf contact met de predikant en de kerkelijk werker opnemen. Ds. René Alkema is bereikbaar per telefoon: 06-12510037 (inclusief app en voicemail) of mail: rene@pknmaartensdijk.nl. Kerkelijk werker Jan Grootendorst is bereikbaar per telefoon: 0346-212904 of mail: jan@pknmaartensdijk.nl

 

Groet

Pas goed op jezelf! Pas goed op elkaar!

Hartelijke groet, ds. René Alkema

terug